AKTUELNO

Načelnik Sektora je izjavio da je vanredna situacija još na snazi u gradu Čačku i deset opština u Srbiji, te da tokom dana nije bilo novih ugrožavanja domaćinstava i infrastrukture.

Imajući u vidu upozorenje koje je izdato od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim nepogodama koje nas očekuju tokom noći i sutrašnjeg dana, svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati, izjavio je pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić.

Marić je podsetio da je vanredna situacija trenutno na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i u 10 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

- Tokom današnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija - navodi Marić u saopštenju.

Pročitajte još: METEOROLOZI IZDALI JOŠ JEDNO UPOZORENJE: Stižu NOVE PADAVINE, a u ovim delovima Srbije biće NAJKRITIČNIJE!

#Predrag Marić

#Služba za vanredne situacije

'